23948sdkhjf

Toyota vill minska CO2-utsläppen

Under många år har Toyota försökt hitta en lösning på problemet med koldioxidutsläpp. Detta gäller både produktion, produkt samt vid återvinning. Bland annat har man utvecklat hybridbilen Toyota Prius. Andra exempel för minskad klimatpåverkan är att hitta nya material för ökad återvining, effektivare avgasreningssystem för förbränningsmotorer. För sitt arbete inom miljöområdet erhöll man 1999 FN:s miljöpris.
- Det är mot bakgrund av detta engagemang som vi är kritiska till delar av regeringens klimatproposition, bland annat då uredandet av "Gröna certifikat" för alternativa drivmedel, säger Hans - Eric Almebäck, VD Toyota Sweden.
I propositionen anges en del åtgärder för att minska utsläppen, däremot preciseras inte i vilken utsträckning som åtgärderna leder till minskade utsläpp anser Toyota.
- Det är hög tid och mycket viktigt att verkligen utvärdera vad olika åtgärder ger för förbättringar av utsläppen av växthusgaser, anser Almebäck.
Han tycker det är bra att regeringen prioriterat en minskning av utsläppen men för att komma närmre, anser Toyota, att en prioritering görs mellan åtgärderna kopplad till den faktiska utsläppsminskning som kan förväntas av respektive åtgärd.
- Det är mycket viktigt att fokusera på mål och inte på medel. Det ger snabbare och mer långsiktiga effekter, menar Almebäck. Vi anser att regeringen bör utreda de närmare konsekvenserna av den i propositionen fastlagda klimatstrategin för att CO2-utsläppen ska reduceras så mycket som möjligt.
Mer info: 08 - 706 71 00, Hans-Eric Almebäck eller Bengt Dalström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064