23948sdkhjf

Miljövänlig ugnsteknik

Stena Aluminium i Sverige AB, var först med att välja Universal Rotary Tiltable Furnace, URTF, från AGA och Hertwich, nu är det dgas för den andra ugnen från samma firma.
URTF presenterades för marknaden för ett drygt år sedan och erbjuder högt aluminiumutbyte och låg energiförbrukning vid återvinning av aluminium från skrot och dross.
- Erfarenheterna från vår första ugn är så övertygande att vi beslutat att bygga om även vår andra ugn till URTF, säger Torbjörn Hedberg, vd Stena Aluminium.
Den första ugne som varit i drift sdean augusti förra året infriade alla förväntningar. Den visade sig också vara den miljömässigt bästa lösningen och effektivare än det gamla systemet, vilket gjorde att man kunde öka produktionen. Nu producerar varje ugn 25 000 ton per år.
Den miljövänligare tekniken ger förutsättningar för att långsiktigt klara en produktion som ställs inför allt hårdare miljökrav.
Stena Aluminium, ett av bolagen i Stena Metall, som är ett av de största återvinningsföretagen i Europa, producerar årligen 65 000 ton gjutaluminium från sina två verk i Älmhult och danska Kolding.
Mer info: Johannes Lodin, AGA Gas, johannes.lodin@se.aga.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063