23948sdkhjf

Miljödag lockade många

Runt ett sjuttiotal deltagare hade kommit för att besöka EN (Erland Nilson) AB i Göteborg under deras miljödag. Under dagen hölls en del intressanta föredrag men företaget visade också upp sin nya testcell.
Det nyutvecklade AER-systemet presenterades. Det är ett system som står för All Emissions Reduction, som ska minska utläppen av partiklar, kväveoxid, kolväten och kolmonoxid. Reningssystemet harv tagots fram genom samarbete mellan EN Sverige och MTC (Motortestcentrum).
- AER går att montera på de flesta turbomotorer, berättar Owe Hult på EN Sverige. Sätter man det på en Euro 2 motor klara man utsläppskraven för Euro 4.
AER är ett så kallat Long Route EGR system. Det innebär att en del av de partikelrenade avgaserna återförs via en EGR-kylare och en EGR-ventil och blandas med den friska insugningsluften som går in i turbon. Resultatet blir att utsläppen av NOX kan minskas med 50 procent.
- Med vårt system kan man få en äldre lastbil att släppa ut lika lite som en ny. Till en bråkdel av kostnaden, säger Hult vidare.
Mer information: Owe Hult, EN Sverige, owe.hult@erlandnilson.se eller 031 - 65 22 00.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062