23948sdkhjf

Svensk export av PVC ökar

Sveriges PVC-branschs miljöarbete har varit framgångsrikt. Under de senaste tio åren har exporten av svensktillverkad PVC ökat från 75 000 ton till 140 000. En ökning som till största del beror på branschens egna miljöarbete, enligt pressmeddelande från PVC Forum.
För tre år sedan gav riksdagen klartecken för en fortsatt hållbar utveckling för PVC. Svenska PVC-branschen gavs därmed grönt ljus till att arbeta vidare för att kunna ta plats i ett uthålligt samhälle, med återvinning och utveckling av tillsatser som prioriterade delar i miljöarbetet. Samma år presenterade PVC-Forum världens första miljöprogram som behandlar hela livscyykeln för PVC.
För tio år sedan låg tillverkningen av PVC i Sverige på knappt 110 000 ton. 2001 hade denna siffra ökat till 185 000, framförallt är det exporten som ökat.
I huvudsak har det varit profiler för fönster som stått för den största ökningen.
- Vi satsar på ett långsiktigt och heltäckande miljöarbete i Sverige och det är det vi ser effekterna av nu, säger Lena Lundberg, handläggare på PVC Forum. Både svensktillverkad PVC och svenska produkter av PVC är av god kvalitet och tillverkade på ett miljömässigt bra sätt. Därför ökar exporten anser hon. Vårt miljöarbete har inspirerat andra och det pågår nu ett intensivt miljöarbete ute i Europa för att bland annat bygga upp återvinningssystem för uttjänta PVC-produkter, säger Lundberg.
Mer info: 08 - 783 81 88.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078