23948sdkhjf

Sopspanare intensifierar arbete

Det var inte länge sedan som Förpackningsinsamlingen rapporterade om en man som dömdes till böter efter att ha skräpat ner vid en återvinningsstation. Nu skriver Förpackningsinsamlingen i ett pressmeddelande att man intensifierar sin kampanj till att omfatta Nacka, Stockholm, Danderyd, Värmdö och Tyresö kommun.
Under ett antal år har nedskräpning vid återvinningsstationer varit ett stort problem. Därför har FPI tagit till drastiska åtgärder som daglig tillsyn och regelbunden städning. Men fortfarande används återvinningsstationer som ett alternativ till en soptipp.
Nedskräpning är ett brott som kan ge böter eller fängelse upp till ett år. Återvinningsstationerna är till för privatpersoner och hushållens förpackningar. Industrin får vända sig till en komunal återvinningsstation eller en kommunal/privat entreprenör som tar hand om avfallet.
- Vi har ansett oss tvungna att införa kraftåtgärder, säger Göte Andersson, chefsjurist på FPI. Vi har fått mycket kritik som varit befogad, det ska vara rent och snyggt runt återvinningsstationerna.
FPI:s spaningsarbete innebär att att stationerna övervakas manuellt där nedskräpare kan fotograferas och när förövarens identitet är fastslagen polisanmäls denne.
Mer information: Göte Andersson, 08 - 556 144 20.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063