23948sdkhjf

Ny industrigrupp för tjecker

En ny industrigrupp tar över agenturerna för ledande tjeckiska maskintillverkare. Det är First Machinery Group Sweden AB som genom övertagande av Sverigeagenturerna för flera av de ledande tjeckiska och slovakiska verktygsmaskintillverkarna snabbt blivit en av de ledande leverantörerna i landet.
FMG:s styrka förstärks ytterligare genom att företaget äg till lika delar av de tre väletablerade verktygsmaskinförsäljarna maskingården i Svedala, Karl O Maskin i Ulricehamn och JG Verktygsmaskiner i Linköping.
Försäljningen väntas överskrida 40 miljoner under 2002. Tidigare representerades de tjeckiska företagen av Tjecko-Svea, men som nu nyligen gått i konkurs.
Världens ledande tillverkare av arborrverk TOS Varnsdorf, som firar hundra år nästa år, och den mycket stora MAS-fabriken med fleropar och CC-svarvar som några av sina specialiteter är två av de centrala agenturerna för det nya företaget.
MAS, TOS, Tajmac-Zps, Varnsdorf TOS, Trens, Intos, Stojimport, CETOS, TOS KURIM, Toshulin, Vojus, TOMA, och Skoda ingår alla i den nya koncernen.
Mer information: Johnny Gustafsson, JG Verktygsmaskiner, 013 - 16 10 20 eller Tor Larsson, Maskingården Svedala, 040 - 40 19 00.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11