23948sdkhjf

Återvinningsdagar blev succé!

Återvinningsindustriernas arrangemang Återvinningsdagarna 2002, blev en riktig succé. Över 170 personer hade kommit för att deltaga under de två dagarna. Hela återvinnings-Sverige var i Näringslivets Hus i Stockholm.
Bland talarna märktes bland andra miljöminister Lena Sommestad, Rolf Annerberg, kabinettsekreterare hos Margot Wallström i EU-kommissionen, Göran Tunhammar, vd Svenskt Näringsliv, Karl Henrik Robért, ordförande i Det Naturliga Steget, samt Per-Ola Eriksson, generaldirektör för NUTEK och generaldirektören för Kemikalieinspektionen Ethel Forsberg.
Jan Peter Bergkvist från hotellkedjan Scandic/Hilton berättade om deras miljöarbete och konstaterade samtidigt:- You can do good and be good at the same time.
Med det menade han att det går att initiera ett bra miljöarbete utan att det kostar alltför mycket. Det går att tjäna pengar på att vara miljömedveten.
Miljöministern förklarade att det finns ett starkt intresse för det gröna folkhemmet och att det kommer läggas fokus på hållbar utveckling i den nya kretsloppspropositionen som väntas i mars 2003.
- Vi behöver inte mindre politik utan snarare mer. Samförståndet är viktigt. Vi ger spelreglerna för näringslivet och ni är kreativa och dynamiska. Tillsammans kan det lyckas och vi i regeringen vill vara med och föra endialog med näringslivet, sa Sommestad.
Samtliga var enade om att återvinningsbranschen är en framtidsbransch och att man måste få upp ögonen på riskkapitalisterna att våga investera i en stabil och utvecklingsbar bransch.
Fredrik Lindström sammanfattade allt som sagts, och han menade att det var lika självklart med källsortering idag som att kebabsåsen alltid hamnar på skjortan när man äter kebab.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064