23948sdkhjf

Miljöbalkskommittén föreslår krav på miljökvalitet

Igår, 4 december, överlämnade Miljöbalkskommittén sitt tredje delbetänkande "Bestämmelser om miljökvalitet, Ramdirektivet för vatten" till miljöminister Lena Sommestad.
I delbetänkandet föreslås utvecklade bestämmelser om miljökvalitet i miljöbalken. Tidigare har mycket av miljövårdsarbetet i Sverige varit inriktat mot störningskällorna. Det är effektivt för att minska utsläpp och andra störningar men fungerar sämre eller inte alls när det är fråga om många små källor eller så kallade diffusa utsläpp.
Förslagen innebär att bestämmelserna om miljökvalitet utformas så att de kan tillämpas så lika som möjligt för både vattenkvalitet, luftkvalitet och andra omgivningsförhållanden.
Samtidigt som Miljöbalkskommittén lämnade sin utredning överlämnade också utredningen svensk vattenadministration sitt betänkande "Klart som vatten". Vattenutredaren Joakim Ollén föreslår att resurserna för vårt vattenarbete koncentreras till fem vattendistrikt med nya vattenmyndigheter och att lokala samverkansorgan bildas i våra huvudavrinningsområden.
Mer info: Ulf Bjällås, 08 - 700 37 55, Joakim Ollén, 08 - 031 - 701 53 73.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078