23948sdkhjf

Nytt återvinningsföretag fött

H.A. Industri och SITA Sverige AB har tillsammans bildat ett gemensamt återvinningsbolag. Företaget ska ansvara för hantering och försäljning av plast och tidningar som samlas in av företagen i Stockholm.
Restproduktförädlarna, RPF, blir namnet på det gemensam ma bolaget, som är till lika stor del ägt av SITA och H.A.
- På en marknad med krympande marginaler är dte nödvändigt att samverka om sorteringen av återvinningsmaterial. Det här är en resurseffektiv lösning för alla parter och inte minst för miljön. Det innebär bland annat minskade transporter i Stockholmsområdet än vad som annars hade blivit fallet, kommenterar Johan Berggren vd i H.A. Industri.
Verksamheten kommer att bedrivas i två av bolaget ägda fastigheter. I samband med att den nya anläggningen står klar i februari stänger SITA sin gamla sorteriungsanläggning i Albano, material från norra delarna av stan kommer att styras till Lunda och Högdalen.
RPF beräknas få en årsomsättning på 60-70 miljoner kronor. I företaget kommer initialt att hanteras omkring 90000 års ton. Den stora mängden är tidningar, cirka 85 000 ton, resten är 5000 ton hårdplast från hushåll.
- Vi tycker det är bra att man med gemensamma muskler bygger en moder4na anläggning för papperssortering, säger Benkt Therstam vd i PÅAB Pappersåtervinning AB.
Mer info: Johan Berggren, HA Industri, 031 - 58 69 10.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078