23948sdkhjf

Tyskt bolag vill bygga vindkraft på Kriegers flak

Sedan mars i år har Malmöföretaget Eurowind haft samråd med myndigheter och allmänhet om en planerad vindkraftspark på den svenska delen av Kriegers flak i södra Östersjön. Men nu blir det kubbning om platsen, det tyskägda företaget Sweden Offshore Wind AB (SOW) vill nu också etablera sig på samma plats.
- Vi är inte förvånade. Kriegers flak är en idealisk plats för vindkraft, men vi är förvånade över SOW:s uppenbara brist på respekt för allmänheten och miljön, säger Göran Loman, projektledare på Eurowind.
Eurowind har budgeterat 138 miljoner för fältundersökningar av bland annat geologi, djur och växtlighet samt fartygstrafik.
- SOW:s bristande miljöintresse framgår också av att cirka en tredjedel av företagets beskrivning av sitt projekts miljökonsekvenser nästan ordagrant och utan källhänvisning tagits från Eurowinds rapport, menar Loman.
Eurowinds vindkraftspark vid Kriegers flak ska bestå av 200 vindkraftverk och leverera lika mycket som en Barsebäcksreaktor, vilket motsvarar en tredjedel av Skånes elförbrukning. Projektet är budgeterat till cirka 14 miljarder. Kriegers flak ligger 3,5 mil söder om Trelleborg på svenskt vatten.
Mer info: Göran Loman, 0705 – 49 36 10 eller loman@eurowind.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109