23948sdkhjf

Nya EU-regler öppnar ny marknad

Den 18:e december 2002 gokände EU-parlamentet ett förslag till direktiv som innebär att varje producent blir ansvarig för återvinningen av de elektriska eller elektroniska produkter de säljer. Producenten ska säkerställa detta genom ekonomiska garantier. I beslutet anges två alternativa lösningar, varav den ena är en producentansvarsförsäkring och den andra är ett spärrat konto där producenterna gör avsättningar.
En ny marknad för många försäkringsbolag alltså.
- Det är oerhört glädjande att parlamentet tagit detta beslut. , dels är det en seger för miljön eftersom det innebär att producenterna ges ett incitament att tillverka mer miljömässigt hållbara produkter, men det innebär också en stor marknadspotential för oss på Länsförsäkringar, kommenterar Anders Sverkman, vd för Länsförsäkringar Miljö.
- Producentansvarsförsäkringen hanterar miljörisker på samma sätt som finansmarknaderna hanterar finansiella risker. Våra kunder köper framtida återvining till ett i förväg bestämt pris och kan på så sätt försäkra sig om att produkten blir återvunnen, säger Sverkman.
Mer info: Anders Sverkman, 08 - 588 417 48

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078