23948sdkhjf

Byggsektorn sätter miljöfrågor i fokus

Fredrik von Platen, ställföreträdande generaldirektör på Boverket i Karlskrona, har av skogsminister Ulrica Messing förordnats till förhandlare för att utarbeta en antionell strategi för ökad användning av trä i byggandet.
- För en ökad användning av trä i byggandet får direkt och indirekt en påverkan på de skogsindustriella näringarna och olika delar av byggsektorn. Dessutom sätts miljöfrågorna automatiskt i fokus. Rätt hanterad kan en genomtänkt ökad användning av träprodukter gynna de nationella miljömålen men även energifrågorna, säger von Platen.
För nästan tio år sedan ändrades byggreglerna så att det blev möjligt att använda trä i högre utsträckning. Trots detta har den moderna träbyggnadstekniken haft svårt att få genomslag på den svenska byggmarknaden. Det är därför som staten nu tar en samordnande roll för att underlätta för innovationer att få fäste på marknaden.
- Min ambition är att den här strategin ska ge långasiktiga vinnare i näringslivet, regionen och nationellt. Det bör också leda till att vi får fler initiativ till en intressantare träarkitektur i ett land somförknippas så mycket med skogen, kommenterar Fredrik von Platen.
I december 2003 ska förhandlaren lämna en strategi och en plan med förslag till åtgärder till regeringen.
Mer info: Fredrik von Platen, 0455 - 35 31 75.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078