23948sdkhjf

Deutsche Bahn återvinner slipers

IQR Soultions arbetar med att lösa avfallsproblem i hela Europa. Därför är nu IQR samarbetspartner till den tyska järnvägen, Deutsche Bahn, när det gäller återvinning av järnvägsslipers.
I Tyskland har IQR rensat DB:s upplagsplatser från kasserade slipers. materialet transporteras med järnväg hela vägen till företagets anläggning i Trollhättan. Här krossas slipersen till träflis, som sedan används som bränsle i värmeverk.
- 1994 började vi samarbetet med Deutsche Bahn, som börjat se kasserade järnvägsslipers somk ett växande avfallsproblem, berättar Thomas Karlström på IQR.
Att hämta och importera träavfall från Tyskland kräver erforderliga tillstånd av berörda myndigheter. Varje tysk delstatsmyndighet måste få en ansökan om tillstång, men också svenska Naturvårdsverket. Dessutom måste all hämtning redovisas i efterhand.
- Kunskaper som vi skaffade oss för femton år sedan är det som vi bygger vår verksamhet på idag, förklarar Karlström. På 80-talet var importerat trä ingen miljöfråga - men i takt med de ökande kunskaperna om miljön har frågan blivit aktuell i hela Europa. Det har blivit lönsamt att kunna erbjuda innovativa miljölösningar, avslutar Karlström.
Källa: www.iqr.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.329