23948sdkhjf

Utmärkt Miljöledarskapspris utdelat

Det blev Ikeas koncernchef Anders Dahlvig som erhöll priset Utmärkt Miljöledarskap. I hård konkurrens av Kristina Alsér, vd Mercatus Engineering, bengt Andersson, Flatåsskolan, Christer Ekelund, vd Linneväveriet i Horred, Birgitta Johansson Hedberg, vd FöreningsSparbanken och Anders Löfberg, styrelseledamot Löfbergs Lila.
Priset delades ut av miljöminister Lena Sommestad vid ett seminarium kring just Utmärkt Miljöledarskap den 11:e mars.
- Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma det miljö- och hållbarhetsarbete som bedrivs på många håll i det svenska samhället och därigenom öka intresset för konkret miljöledarskap, sa Näringslivets Miljöchefers ordförande men också Schenker koncernens miljöchefJohan Trouvé.
Juryns motivering: " Anders Dahlvig tilldelas priset för att han självständigt och med stor uthållighet driver ett omfattande miljö- och hållbarhetsarbete i en global koncern. Detta arbete påverkar ett stort antal människor av olika nationaliteter, både yrkesmässigt och privat. Dahlvig är även en brobyggare mellan näringsliv och ideella organisationer och visar genom sitt ledarskap att det är möjligt att förena en lågprisprofil med ett ansvarsfullt företagande".Mer info: Johan Trouvé, 031 - 703 80 37.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125