23948sdkhjf

IQR fick italiensk stororder

Det trollhättanbaserade återvinningsföretaget IQR har i hård konkurrens lyckats dra hem en stor affär med RFI, den statliga italienska järnvägen, en order som är värd 7,6 miljoner euro årligen.
Affären innebär att IQR kommer ta hand om det italienska järnvägsnätets uttjänta träslipers och omvandlar dem till energiråvara i form av biobränsle. Ett bränsle som sedan används både i Sverige och Europa.
- Vårt system är unikt eftersom vi har hundra procents kontroll över sliprarna från det att vi plockar upp dem från marken tills de omvandlas till energi och slutligen aska, förklarar IQR:s vd Stefan Hägelmark. I Sverige finns en lång tradition och erfarenhet av att elda med biobränsle och intresset för omvandla material till energiråvara växer ute i Europa. Istället för att låta gamla kreosotimpregnerade träslipers användas i trädgårdar eller hamna på deponi går de till återvinning.
Kontraktet med RFI föregicks av noggranna kontroller av samtliga anbuds teknik och miljömässighet.
- Affären med Italien kommer säkerligen följas av fler, tror Hägelmark. I takt med att gammal räls läggs om i Europa uppstå¨r frågan vad järnvägsbolagen ska göra av hundratusentals ton av skrotade träslipers.
Mer info: 0520 - 48 58 80

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062