23948sdkhjf

Projekteringsverktyg för byggnader med solceller

De första byggprojekten med integrerade solceller är under uppförande i Sverige. NCC och Energibanken i Jättendal AB har tillsammans tagit fram ett projekteringsverktyg som belyser de frågeställningar som kan komma upp vid byggnadsintegrering av solceller.
I byggandet övervägs förnyelsebara energikällor allt oftare och det pågår en utveckling som kommer att göra det lättare att åstadkomma en bättre integrering av elgenererande solceller i byggnader. Det är solceller som förutom att generera el också kan utnyttjas som fönster, taktäckning, solavskärmning, estetiska element och så vidare.
Verktyget som nu tagits fram används före eller under projekterings- och byggmöten för att man ska slippa skjuta upp frågor kring detta till nästa möte. Med dess hjälp kan också en byggherre, byggledare, arkitekt, bygg- eller elkonstruktör som är relativt oerfaren på solcellsområdet få sina frågeställningar belysta.Verktyget är strukturerat efter teman, i stort sett i kronologisk ordning från idé till underhåll av solcellsanläggningen. Varje rubrik innehåller generell information och typlösningar från tre nya projekt i Hammarby Sjöstad, Stockholm.
Projekteringsverktyget finns på Internet, under adressen www.solcell.nu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11