23948sdkhjf

Limleverantörer välkomnar kemikaliepolitik

Sveriges Limleverantörer välkomnar EUs nya kemikaliepolitik - men ser samtidigt ett behov av ytterligare diskussion för att säkerställa en god funktion för politiken.
Första veckan i april hade Sveriges Limleverantörers Förening årsmöte. 2002 var ett år tyngt av vikande konjunktur vilket lim- och fogbranschen också kände av. Men årsmötet ägnade också mycket tid åt att diskutera förslagen till ny kemikaliepolitik i Europa. Föreningen ser mycket positivt på att Europa på sikt kommer att få ett system som bedömer alla kemiska ämnen på ett likartat och vetenskapligt grundat sätt.
- Dock är det viktigt att vi får ett system som är hanterbart och inte påverkar Europas konkurrenskraft i negativ riktning, skriver föreningen i ett pressmeddelande.
- Målsättningarna i förslagen liknar mycket dem som finns i riksdagens mål "Giftfri Miljö". Något som vi stödjer fullt ut. Dock måste politiker och myndigheter lyssna noga på våra synpunkter för att vi ska få ett hanterbart och effektivt system, säger föreningens vd Olof Holmer. Det gamla "existing chemicals" - programmet inom EU blev en trög byråkratisk historia som inte kunde leverera vad det lovade, vi får inte göra samma misstag igen, tillägger Holmer.
Föreningen har också under året engagerat sig i Sveriges Byggindustriers projekt "BASTA" som syftar mot att uppfylla det nationella miljömålet "Giftfri Miljö". Projektet kommer att testas under våren 2003 och förhoppningen är att det kan verka som modell även för andra branscher.
Mer info: Olof Holmer, vd, 08 - 783 82 43

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094