23948sdkhjf

Trämekaniska industrin spar miljoner

Den nordiska trämekaniska industrin har tillsammans med papiNet, en europeisk/nordamerikansk organisation för standardisering av elektroniska dokument, utvecklat en global standard för handel med trävaror, papiNet WoodX.
Detta är en standard som fungerar för ett flertal branscher; trämekaniska industrin, pappers- och massaindustrin, pappersåtervinningsbranschen och etikett-tillverkare.
Bwehovet av en gemensam standard är stor. Detta ger färre fel, ökad effektivitet, rationellare verksamhet, och är vid sidan av minskade utvecklings- och driftskostnader de huvudsakliga vinsterna.
- För oss är vinsterna med en gemensam standard stora, både internt som för våra kunder, säger Anders Nilsson, vd och marknadschef för Assi Domän Timber.
Med papiNet WoodX kan man fälja varornas placering under transporten till sitt slutmål.
Finska pappersproducenten UPM-Kymmenes sågverksindustri, United Sawmills, som har en betydande erfarenhet av tidigare standarder för e-handel, såsom Edifact och XMLsaw, ser tydligt vinsterna med en gemensam standard.
- Idag lever vi med alltför många olika standarder, därför är det bra med en standard som XML-meddelanden, berättar Arto Parikka, IT-chef på UPM Kymmene.
- Samarbetet mellan den europeiska trämekaniska industrin och papiNet är intressant då den skapar synergieffekter i form av ökad kompetens och erfarenhet vilket ger en bättre slutprodukt, berättar Fredrik Maller, projektledare på Svenskt Trä. Samtidigt minimeras kostnaderna för utveckling, underhåll och drift. Med en streckkodsmärkning och identitetsmärkning av träprodukter ger WoodX en bra pusselbit till att uppnå fungerande Supply Chain Management.
Mer info: Fredrik Maller, 08 - 7627981 eller www.papinet.org

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.376