23948sdkhjf

Kretsloppsproppen klar

Idag presenterade miljöminister Lena Sommestad en uppgörelse om propositionen "Ett samhälle med giftfria och resurssnåla kretslopp" mellan regeringen, vänsterpartiet och Miljöpartiet.
- Den här uppgörelsen innebär ett stort steg mot ökad materialåtervinning. Vi har haft farhågor om en kraftigt ökad förbränning av avfall som genetligen borde sorteras och återvinnas. Den oron kan nu ersättas med förhoppningar om att vi faktiskt förbättrar återvinningen och tar vara på den resurs som avfallet är, säger Kjell-Erik Karlsson, riksdagsledamot för Vänsterpartiet.
- Det ska vara enkelt och praktiskt att göra en miljöinsats. Därför är det viktigt att förenkla och förbättra för konsumenten att lämna sitt avfall till återvinning, säger Åsa Domeij, Miljöpartiet.
- Avfall är en resurs och ett miljöproblem, en resurs som ska användas och ett miljöproblem som ska minimeras, säger Lena Sommestad. Hon fortsätter:
- Vi är överens om att återvinningen av förpackningar och annat avfall är en bra princip som ska utvecklas, i linje med Sveriges och EU:s avfallspolicy. Dessutom ska alla hushåll omfattas av en god servicenivå. Man vill att den fastighetsnära insamlingen ska öka.
Mer info: Monica Lövström, 08 - 405 22 69

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188