23948sdkhjf

Stororder inom elektronikåtervinning

Det skånska företaget GSM Miltek i Höganäs har tagit sin hittills största order någonsin. Företaget har fått i uppdrag att leverera en komplett anläggning för elktronikåtervinning till WEEE Recycling i Trondheim, värdet på ordern är totalt 15 miljoner kronor.
- Vi har fått ordern i hård internationell konkurrens. Det som fällde avgörandet var vår kombination av sorteringsteknik och luftreningsteknik, säger Lars Borg, vd GSM Miltek.
GSM levererar en komplett linje för elektronikåtervinning med sorteringshus för manuell för- och eftersortering. Husen är konstruerade för ergonomisk sorteringsmiljö och har luftkonditionerat inomhusklimat. I anläggningen ingår maskiner för separering, överbandsmagneter och en innovation som med luftsug renar sönderdelat skrot från apper och textilier.
Anläggningen för elektronikåtervinning integreras med en anläggning för återvinning av freonhaltiga kylar och frysar. Hjärtat i hela anläggningen är en gemensam sönderdelare/separeringsmaskin, som slår sönder elektronik och vitvaror i dess beståndsdelar.
Den norska anläggningen ska ta hand om allt elektronikavfall och vitvaror från såväl hushåll som industrier i Nord- och Mittnorge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079