23948sdkhjf

Forskningssamarbete med Baltikum efterlyses

För EU är det viktigt att få med de kommande medlemsländerna runt Östersjön i miljöforskningen. Hittills har Estland, Lettland, Litauen och Polen oftast stått utanför EU-forskningen, men efter en lyckad konferens i Katowice i Polen ser forskningssamarbetet inom Östersjöregionen ut att kunna starta upp.
Det var den internationella minikonferensen ”Eco-efficient Products and Processes” i Polen som kan komma öka forskningssamarbetet länderna emellan.
- De nya medlemmarna runt Östersjön har mycket att göra inom miljöområdet. Vi vill få med dem i ansökningarna till EU:s sjätte ramprogram och miljöforskningen så fort som möjligt, säger Uwe Fortkamp, på IVL Svenska Miljöinstitutet.
Konferensen fokuserade på områdena processoptimering, slutna processer och gröna produkter i industrin. Frågor av speciellt intresse var återvinning av avfall, bioenergi och ekologiskt byggande.
Framöver kommer fler workshops att arrangeras. Allt som kommer ske inom området finner du på hemsidan: www.baltic21institute.org.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078