23948sdkhjf

Svenska miljöteknikexporten ökar

Under 2002 exporterade svenska miljöteknikföretag produkter och tjänster till ett värde av nära 15 miljarder kronor. Exporttillväxten inom miljötekniksektorn har ökat med 8,4 procent under 2002 jämfört med året innan.
Detta visar Exportrådets rapport om svensk mijöteknikexport. Rapporten visar också att 60 procent av exporten av miljöteknik utgörs av små och medelstora företag.
- Svenska företag ligger långt framme på miljöområdet och det finns ett stort internationellt intresse för svenska tjänster och produkter inom miljötekniken, säger både miljöminister Lena Sommestad och näringsminister Leif Pagrotsky.
Rapporten visar på en exportpotential och optimism som finns bland miljöteknikföretagen, inte minst bland de mindre företagen säger statsråden.
Sedan 1999 har Exportrådet på regeringens uppdrag bedrivit en särskild satsning för att främja exporten av svensk miljöteknik inom luftrening, vatten- och avloppsrening samt avfallshantering och återvinning.
Sedan förra året bedriver Exportrådet ocskå ett branschprogram för att stärka svenska företags exportmöjligheter ino förnybar energi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063