23948sdkhjf

EU stödjer fortsatt användande av Deca-BDE

Flamskyddsmedlet Deca-BDE godkändes av EU under ett expertmöte i början av december. Deca-BDE används främst i stoppade möbler och elektriska produkter och elektronisk utrustning.
EU Risk Assessment Report säger i sina slutsatser att riskerna med Deca-BDE är så små att de inte påverkar miljön och därför behövs inga fler vetenskapliga studier. Däremot ska förekomsten av Deca-BDE i naturen fortfarande mätas och bevakas under en tidsbestämd period. Ett bevakningsprogram har redan implementerats och ingår i det pågående ”Industry monitoring and emissions reduction programme”.
Branschföreningen BSEF (Bromine Science and Environmental Forum) och beslutsfattare i de länder där Deca-BDE framför allt används ska innan maj 2004 tillsammans ha lagt fram ett program för att minska emissionen och ett oberoende övervakningsprogram av miljön.
Åtta år av vetenskapliga studier har genomförts och de ingår i EU RAR och det visar att Deca-BDE är det flamskyddsmedel som har mest data som stödjer dess användning och dess förenlighet med EU:s nya kemikalielagstiftning; Reach.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14