23948sdkhjf

Standard ger effektivare energianvändning

Den nya standarden, Energiledningssystem - från SIS kommer att ge en möjlighet till sänkt elskatt. Standaeden innebär också effektivare energianvändning, minskade utsläpp av koldioxid och samtidigt en möjlighet till lägre skatt på el.
- Standarden underlättar för företagen att på ett strukturerat sätt få kontroll över, och ständigt förbättra sin användning av energi. Till exempel genom energieffektivisering, ökad användning av förnybar energi eller ökat energiutbyte med det omgivande samhället, berättar Lars Jonsson, projektledare på SIS. Många företag har redan infört miljöledningssystem ISO 14001. Det blir därför inget extra krångel att införa den här nya standarden för energiledningssystem, fortsätter Jonsson.
Bland de företag som deltagit i arbetet kan nämnas Scanraff, LKAB, SwedPower, Sweco Viak, SCA, Skogsindustrierna, ABB, Verkstadsindustrierna, Södra, Svensk Energi och SPI.
Regeringen har i budgetpropositionen för 2004 föreslagit ett införande av en energiskatt på el för tillverkningsindustrin från och med den 1 juli nästa år. De som främst berörs av förslaget är skogsindustrin, kemiindustrin, gruvindustrin och stålindustrin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094