23948sdkhjf

Ny huvudägare i Recowa

Recowa AB i Kalmar, specialist på kontroll och sanering av tekniska vätskesystem, har fått en ny huvudägare. Rheno Umwelttechnik AG, Schlieren, är ett av de ledande vattenreningsföretagen i Schweiz och man har nu köpt aktier som ger 95,8% av rösterna i bolaget.
Säljare av aktierna är Björn Carlsson, Recowas grundare och hittillsvarande huvud-ägare samt några utomstående investorer. Några av Recowas medarbetare kvarstår som minoritetsägare. Recowas verksamhet utgår fortfarande från Kalmar med oförändrad personal. Björn Carlsson fortsätter som huvudansvarig för utveckling och teknik. Recowas har sedan 1998 utvecklat ett unikt kunnande för diagnostik och lösning av kundproblem inom tekniska vätskebaserade kyl- och värmesystem. Bolaget har också utvecklat och patenterat en representativ rad egna produkter som är anpassade för förebyggande behandling av vätskesystemen och för regenerering av systemvätskor.
Skärpta miljökrav och ökat kostnadsmedvetande har medfört att vätskesystemens effektivitet och driftsäkerhet idag måste följas upp betydligt bättre än tidigare. Dessutom har under de senaste åren nya problem dykt upp i vätskebaserade kyl- och värmesystem. Detta som en följd av att nya systemvätskor med mindre miljöpåverkan tagits i bruk. Sverige har varit föregångsland med bytet till dessa vätskor och därför har därmed förknippade problem dykt upp tidigare än i andra länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094