23948sdkhjf

Ny ordförande i Byggsektorns Kretsloppsråd

Ulrika Francke, heter Byggsektorns Kretsloppsråd nyvalda ordförande. Hon arbetar till vardags som vd för Sveriges Bostadsrättsforum.
– Byggsektorns Kretsloppsråd har gjort en stor insats när det gäller att få igång milljöarbetet och att öka förtroendet för byggsektorn, säger Francke. Men arbetet med att genomföra Byggsektorns Miljöprogram 2003 kommer att bli det stora kraftprovet. Det är unikt att en hel näringslivssektor med nästan en halv miljon sysselsatta enas omkring ett gemensamt miljöprogram, menar Ulrika Francke.
1994 skapades Byggsektorns Kretsloppsråd i nära samråd med den statliga Kretsloppsdelegationen. Man antog i oktober 2003 Byggsektorns Miljöprogram och syftet är att byggsektorn genom ett frivilligt åtagande ska uppnå ett trovärdigt, effektivt, systematiskt och samordnat miljöarbete som leder till ständiga förbättringar.
– För bara tio år sedan var byggsektorn långt ifrån övriga industrigrenar då det gäller miljötänkande, men vi har nu hämtat in stora delar av industrins försprång, men det återstår mycket att göra, kommenterar avgående ordförande Bernt Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125