23948sdkhjf

HP siktar på miljonåtervinning

Hewlett-Packard utökar sitt återvinningsprogram för bläckpatroner mot konsumenter - Planet Partners. År 2005 förväntas fler än tio miljoner av HP:s bläckpatroner ha returnerats och återvunnits från tretton olika länder.
Tidigare ingick Österrike, Schweiz och Tyskland i programmet men nu utökas de deltagande länderna med Irland, Sverige, Finland, Norge, Danmark, Storbrittanien, Nederländerna, Frankrike, Belgien och Luxemburg.
Återvinningsprogrammet är utformat så att det är så enkelt som möjligt.
– Vi började forska inom återvinning av bläckpatroner 1997 och har samarbetat med både lagstiftare och återvinningsspecialister för att utveckla den europeiska återvinningsprocessen, säger Frode Flage Eriksen, marknadschef för skrivartillbehör på HP.
Alla HP:s bläckpatroner återvinns i den egna anläggningen i Bayern, Tyskland. Vid återvinningsanläggningen sorteras och delas bläckpatrinerna innan återvinningsprocessen kan börja. Delarna sorteras sedan i plast, metall och restbläck eller skum och bearbetas vidare till råmaterial. Plast och metall används för att göra bildelar, serveringsbrickor och vardagsprodukter. Det råmaterial som inte används till nya produkter används för att framställa energi eller tas om hand på annat miljösäkert sätt.
– Återvinning är bara en del av HP:s miljöarbete, säger Flage Eriksen. Vi försöker anpassa alla aspekter av produkternas livscykler, från design till tillverkning och distribution. Vi ställer höga krav på såväl tillverkning som återvinning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062