23948sdkhjf

Kärnavfall får egen hemsida

Svensk Kärnbränslehantering har öppnat en ny interaktiv hemsida som vänder sig främst till ungdomar. På www.skb.se/underground, kan framtidens beslutsfattare skaffa sig kunskap om hur vi i Sverige arbetar med kärnavfallsfrågan. en svår och komplicerad fråga, som presenteras med ett ungdomligt språk och tilltal.
– Vi hoppas naturligtvis att "underground" ska tilltala ungdomar. Eftersom kärnavfallsfrågan kommer att vara aktuell under många år är dagens ungdomar en viktig målgrupp, säger Saida Laarouchi Engström, chef för MKB och kommunikation på SKB.
För att på ett långsiktigt och säkert sätt ta hand om det använda kärnbränslet planerar SKB att kapsla in avfallet i kopparkapslar och placera det på 500 meters djup i det svenska urberget.
Just nu genomför SKB plastundersökningar i två kommuner, Oskarshamn och Östhammar, för att se vilken plats som är lämplig för förvar. År 2006 räknar SKB med att lämna in en ansökan om en inkapslingsanläggning, där det använda kärnbränslet ska kapslas in och år 2008 för själva djupförvaret.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078