23948sdkhjf

Vår i luften

Det är inte bara utomhus som vi nu, åtminstone i södra Sverige kan skönja vårens antågande, utan också andra tecken i samhället visar tydliga tecken på vart vi är på väg, årsrapporter, och hållbarhetsredovisningar från många företag börjar droppa in, och föregående år ska analyseras och utvärderas.
Jag ser hellre framåt, även om vi hade ett bra 2011, vi nådde all time high på vår konferens Recyclingdagen med temat Producentansvar, över 140 personer kom till Marina Plaza för att lyssna på de olika talarna. Vi hade en väldigt lyckad Återvinningsgala på Nalen i Stockholm, som hade besök av ingen mindre än landets miljöminister Lena Ek och riksdagsledamoten och tillika språkröret för Miljöpartiet, Gustav Fridolin.

Nu ser vi fram emot årets arrangemang, närmast i tiden ligger den nionde upplagan av Recyclingdagen på Marina Plaza i Helsingborg, den 25 april. Redan nu är över 100 anmälda till konferensen. I år är temat "Senaste Nytt" med tanke på allt nytt som sker ur lagstiftningsperspektiv och EU-förordningar som ändrats. Avfallsutredningens ordförande Lars Ekecrantz kommer, likaså Naturvårdsverkets Sanna Due, med deras nationella avfallsplan. Tullverket, Ragn-Sells, El-Kretsen, Sysav, BIR och COWI, är andra företag som märks i talarlistan.

Senare i sommar arrangerar vi Recycling Cup på S:t Jörgen Park i Göteborg, en dag som brukar vara uppskattad och locka många golfspelande återvinnare.

I höst inleder vi med en konferens om Fastighetsnära Avfallshantering i Göteborg. Och så avslutar vi året med att premiera och lyfta fram alla de goda exempel som finns i vår bransch, på Återvinningsgalan, den 29 november. Boka in dessa datum redan nu i din kalender.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063