23948sdkhjf

Ingen skrotpremie

TT rapporterar att miljöminister Lena Ek efter sex månader i regeringen, slår fast att det inte blir någon ny skrotningspremie för gamla bilar.
En skrotningspremie var önskad av både organisationen Motor såväl som av BIL Sweden. De anser att det är det snabbaste sättet att få bort både osäkra och bilar som står för de största utsläppen.

Enligt TT tänker Lena Ek annorlunda och hänvisar i en kommentar till nyhetsbyrån till hur de gjort i Tyskland:

- Grannländernas skrotbilar drogs över gränsen för att få del av den tyska skrotningspremien, man kanske tänkte rätt men det blev fel, säger hon till SVD.se.

Jag själv anser det vore bra med en skrotningspremie, om man tänker på att det skapas en "morot" för alla de som dragit sig på beslutet att skrota sin gamla bil. Får men en ersättning för den tror åtminstone jag att incitamentet för att lämna in den för adekvat återvinning ökar.

Bilar tillverkade idag blir allt mer förfinade i "återvinningssyfte", många av bilmodellerna ligger på runt 85 procents återvinningsbarhet. Och ännu mer glädjande, mängden återvunnen råvara i de material som används vid tillverkning av bilar idag ökar mer och mer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063