23948sdkhjf

En lyckad dag

Det blev en lyckad dag, då Recyclingdagen hölls i Helsingborg. 150 personer från såväl kommuner, som organisationer och företag samlades för en heldag i avfallets och återvinningens tecken.
Debatten som avslutade konferensen blev livlig och utkristalliserade tydligt de skilda ståndpunkterna mellan de privata aktörerna och de kommunala. Jan Göransson från SITA (representerade ÅI i debatten) och Håkan Rylander, vd på Sysav, var oense kring det mesta men kunde till slut enas om att man behöver tydliga spelregler från avfallsutredningen för att man i framtiden ska veta hur man ska och kan agera. Något som Lars Ekecrantz, avfallsutredaren, lovade att återkomma till i delbetänkande som lämnas till regeringen 3 september.

Nu lägger vi allt fokus på kommande events, främst golftävlingen Recycling Cup , som i år spelas på St Jörgen Park i Göteborg. Anmäl dig redan idag på www.recyclingcup.se.

Nästa stora konferens som vi på Recycling arrangerar är Fastighetsnära Avfallshantering, en konferens som riktar sig till fastighetsägare, fastighetsförvaltare, fastighestvärdar, byggbolag och återvinnare. Konferensen hålls 3 oktober på Hotell Gothia Towers i Göteborg.

29 november är det så dags för fjärde upplagan av den populära Återvinningsgalan 2012 , som hålls på Nalen. På www.atervinningsgalan.se kan du se bilder från förra året, läsa om vilka som sitter i juryn, vilka som vann 2011 och 2010, samt mycket mer. Sidan uppdateras med jämna mellanrum.

redan nu kan du skicka in nomineringar till mig (antingen via post eller mail). Se till att ditt företag är ett av de som tävlar om Sveriges mest prestigefyllda miljöpriser.

Men vi kommer ju också ut med sex nummer till innan året är slut. Fullspäckat med läsvärd information, kul reportage och spännande artiklar från avfalls- och återvinningssektorn. Nästa tema har Elektronikåtervinning, och Skrothantering som tema.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094