23948sdkhjf

REPA uppgår i FTI

Från och med 1 april 2013 blir de 10 000 företag som fullgör sitt producentansvar genom REPA kunder till Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI. Hittills har REPA varit ett helägt dotterbolag till FTI men den 1 april fusioneras företagen och dotterbolaget upphör.
Förändringen berör nära 10 000 svenska konsumentvaru- och andra företag som i egenskap av förpackningsproducenter idag är kunder och betalar förpackningsavgifter till REPA. De blir istället kunder till FTI.
Ett skäl till förändringen är att kundföretagen tydligt ska se kopplingen mellan de avgifter de betalar och vad pengarna används till - att finansiera FTI:s rikstäckande insamlingssystem för förpackningar.
- Samtidigt markerar vi att Repaverksamheten frångått sin myndighetsprägel till att bli en affärsmässig servicefunktion, säger Ulla Krohn, marknadschef vid FTI. Företag som i lagens mening är förpackningsproducenter är skyldiga att erbjuda konsumenterna ett insamlingssystem för förpackningar. Vår affärsidé är att enskilda företag eller branscher istället för att ha egna system kan uppfylla sin skyldighet genom att köpa tjänsten - att erbjuda ett insamlingssystem - av oss.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063