23948sdkhjf

Kraftvärmeverk uppförs i Stockholm

Det är Fortum Värme som fattat beslut om investering i en ny biobränsleeldad kraftvärmeanläggning i Värtan, Stockholm. Värdet av investeringen är cirka 4,4 miljarder kronor och är en del av Fortums gällande investeringsplaner. Den nya anläggningen kommer att ersätta delar av den existerande värmeproduktionen och öka Fortum Värmes totala elproduktion med cirka en tredjedel. Bygget kommer inledas omedelbart och anläggningen beräknas stå färdig 2016.
Den nya anläggningens kapacitet blir 280 MW värme och 130 MW el och den årliga produktionen beräknas bli 1700 GWh värme och 750 GWh el. Värmeproduktionen motsvarar det årliga värmebehovet i 190 000 genomsnittliga hushåll.
- Investeringen ligger i linje med Fortums strategi där kraftvärmeproduktion (CHP) spelar en central roll. CHP-tekniken ökar resurseffektiviteten då upp till 90 procent av energiinnehållet tas till vara. De direkta och indirekta miljövinsterna från den nya anläggningen blir avsevärda. De globala CO2-utsläppen kommer att minska med 650 000 ton årligen, konstaterar Anders Egelrud, vd Fortum Värme.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078