23948sdkhjf

Avtal ger nya sopleveranser till Halmstad

Ett nytt avtal mellan HEM, Halmstad Energi och Miljö, och bolaget Cellmark möjliggör avfallsleveranser till Halmstad redan tidigt i vår.
De tidigare italienska soporna är inte längre aktuella och det mesta pekar nu mot att det blir Irland, eller England, som får leverera avfall till Halmstad, skriver HallandsPosten.

Efter ändrade förutsättningar och en del krångligheter ser det nu ut som att sopleveranserna blir av i vår. Detta sedan HEM och Cellmark skrivit ett avtal.

- Det här väcker en förhoppning om att vi i slutet av februari ska kunna ta emot de första sändningarna av avfall till Halmstad, säger Anders Bredfell, kommunikationschef på HEM till HP.

Men först krävs att Naturvårdsverket godkänner det hela liksom de andra berörda myndigheterna i respektive leverantörsland. Ännu har man inte bestämt exakt varifrån soporna ska komma.

- Ramavtalet gäller avfall från England eller Irland. Men just nu jobbar vi fortfarande mot hela de brittiska öarna. Mycket ska undersökas innan vi vet vilken anläggning som kan väljas. Många krav ska uppfyllas såväl avfallet som anläggningen, säger Bredfell vidare till HP.

HEM har avtalat om att ta emot 25 000 ton avfallsbränsle per år till ett pris som motsvarar det som bolaget idag får för att ta emot svenskt avfallsbränsle.
Källa: HallandsPosten
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062