23948sdkhjf

Återvinningskoncept skapar jobb

Ett nytt återvinningskoncept skapar jobb i Sollefteå. Det är företaget McBläck, som genom sitt företag hoppas kunna generera tio nya jobb i staden under 2013.
Till allehanda.se säger ägaren bakom McBläck, Carolina Visser:
- Vi slänger så otroligt mycket i dagens samhälle. Jag tror verkligen på det här.

McBläck startades redan 2008 i Sollefteå. Men redan nu är det möjligt att stiga in i företagets butik och få sina tonerkassetter och bläckpatroner påfyllda, men nu tar man ytterligare ett steg. Man har vid årsskiftet lanserat "McBläck Return". Tanken är att företag ska samla ihop sina tomma patroner och toners i en kartong, som sedan hämtas upp av McBläck. Kassetterna och patronerna sorteras seda, de rengörs, man byter ut slitna delar och fyller på dem igen, för att sedan returnera dem.
- Det blir hälften så dyrt som att köpa nya toners eller patroner, säger Carolina Visser, till allehanda.se.
Hon och hennes sambo Hasse Sjölund, räknar med att redan i januari kunna nyanställa två personer, som ska bli totalt tio under året. Dessutom har McBläck en filial i Örnsköldsvik som nu ska drivas av en franchisetagare.
McBläck börjar i Norrland men siktar på att bli ledande i Sverige och Skandinavien. Ytterligare en franchisebutik ska öppnas i Uppsala till våren.
Källa: allehanda.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094