23948sdkhjf

Nu är vi igång på allvar

Januari är snart slut och Kung Bore håller åtminstone Skåne i ett hårt järngrepp. Medan minusgraderna ligger på stadiga nivåer, -7, så fortsätter vi på Recycling att få upp ånga. Årets första nummer av tidningen lämnas snart till layout.
Men också annat är i görningen, som planeringen av årets Recyclingdagen, som i år firar 10 år. På www.recyclingdagen.se ligger programmet ute och det kommer att uppdateras vartefter vi får in talare. Fokus kommer att ligga på avfallsutredningen och vad politikerna vill göra med de förslag som ligger och alla de remissvar som kommit in. Hur ser de på framtida svensk avfallshantering?

Vi kommer också på eftermiddagspasset att lägga krut på de dolda resurserna, allt material som ligger nergrävt, hur kan vi komma åt det och återvinna de resurserna, och vad gör vi av det som vi återvinner, vilka produkter kan vi göra av återvunnet material. Vilka nya material kommer återvinnas i framtiden?

Boka redan nu in 24 april i din almanacka och möt våren i Helsingborg. I år håller vi till på Dunkers Kulturhus .

Men redan två veckor innan Recyclingdagen arrangeras easyFairs mässa Kommunalteknik med ett område som kallas Avfall & Återvinning. Här kommer Recycling första dagen att anordna tre Heta Stolen-intervjuer med efterföljande paneldebatt. Redan nu är riksdagsledamoten och språkröret för Miljöpartiet Gustav Fridolin klar tillsammans med Återvinningsndustriernas ordförande Anders Wijkman. Kom till Kistamässan 10-11 april för att se det senaste inom återvinning och avfall.

Vi kommer också att bevaka nätverket Renare Marks vårmöte i Malmö, 20-21 mars. I vårt nummer tre, som kommer finnas på företagsutställningen i samband med vårmötet, kommer ni att läsa mycket om marksanering, farligt avfall och kemikalier.

Detta var bara lite om våren, vi planerar mycket mer framöver och hoppas att få träffa så många som möjligt av er under året.

Tills vi hörs igen!

Ha det gott!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062