23948sdkhjf

Tusentals skolor inbjudna till återvinningstävling!

Vilken skola har landets bästa returreportrar? Det kommer stå klart när en ny tävling för skolelever i åk 4-9 är avklarad. Uppgiften är att göra ett reportage som ska engagera och inspirera till ökad återvinning. Tävlingen arrangeras av Håll Sverige Rent tillsammans med återvinningsbolaget Stena Recycling.

– Många vet att återvinning är viktigt i ett hållbart samhälle. Men hur många vet egentligen vad som händer när man har slängt sina pappersförpackningar eller sina tidningar på återvinningsstationen? Hur många vet till exempel att nästan hälften av allt stål i världen tillverkas av återvunnet skrot? Det finns så mycket att lära sig om återvinning och vi tror att skoleleverna kommer hitta mycket att berätta om, säger Staffan Persson, vd på återvinningsbolaget Stena Recycling.

Tävlingen riktar sig till elever i årskurs 4-9 på Grön Flagg-skolor i hela landet. Vinnaren blir inte bara Sveriges bästa returreporter utan vinner också 10.000 kronor till klassen eller hela skolan.

– Det betyder mycket att barn och ungdomar får tidig förståelse och kunskap om återvinning då det är en väldigt viktig framtidsfråga, säger Anna Linusson VD på Håll Sverige Rent. Med vår tävling kan barn och ungdomar använda sin kreativitet och nyfikenhet och samtidigt lära sig massor om återvinning.

Grön Flagg är Sveriges största miljönätverk för skolor och förskolor som arbetar för en hållbar utveckling och utgör den svenska grenen av det internationella nätverket Eco-Schools. Idag är cirka 2500 skolor och förskolor med i nätverket som i Sverige drivs av Håll Sverige Rent. Grön Flagg är ett verktyg och en certifiering som stöttar skolorna och förskolorna i arbetet med hållbar utveckling.

– Som experter på återvinning är det viktigt för oss att sprida kunskapen vidare till barn och ungdomar. Att göra det genom en tävling känns som en bra metod att sätta fokus på frågan, säger Staffan Persson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062