23948sdkhjf

Samarbete för framtida energiteknik

Fraunhofer institutet i Tyskland och University of British Columbia (UBC) i Kanada har enats om att börja samarbeta för att gemensamt utveckla teknik för hållbar energiproduktion och energiförsörjning.
Övergången från fossila bränslen till hållbara och regenerativ energi är en utmaning som alla industriländer kommer att ställas inför förr eller senare. Nya utmaningar ställer krav på ny teknik.

Den 21 december i fjol tecknade Fraunhofer och UBC ett ramavtal, som sträcker sig över flera år. Samarbetet har fått ett totalt ekonomiskt bidrag på fyra miljoner euro som stöd.

Och det råder ingen idétorka beträffande projektidéer. Användningen av överskottsel från vind- eller solkraftverk för att generera vätgas som möjligt alternativ för energilagring är en projektidé. Utveckling av innovativa elektroder samt elektrolysceller för PEM elektrolysörer är en annan projektidé.

Ett annat intressant delprojektet handlar om att undersöka möjligheten till att återvinna av använd väte i produktionen av solceller.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079