23948sdkhjf

Målbild skapas för regional avfallshantering

I år har det regionala samarbetet inom avfallsområdet pågått under 30 år. Nu vill man ta nästa steg inom Västmanlands län, och VafabMiljö.
Även om ma kommit långt i regionen fortsätter avfallsmängderna att öka med 3-5 procent per år. Om inget görs har Naturvårdsverket räknat ut att avfallsmängderna i Sverige kommer att dubbleras fram till år 2030. Den utvecklingen måste brytas anser VafabMiljö i ett pressmeddelande.
- Nu är det dags igen för en större regional satsning, menar Andreas Porswald, styrelseordförande i VafabMiljö. Vi ser stora möjligheter att bryta utvecklingen till 2020 genom att kraftsamla regionen för att ta tag i utmaningarna inom avfallsområdet.
För att tydliggöra framtidens möjligheter har styrelsen tagit fram en målbild för den regionala samverkan inom avfallsområdet. Om alla kommuner enas om att gemensamt lösa de nya utmaningarna inom avfallsområdet kan mängden hushållsavfall till sopförbränning minska med 50 procent och mängden hushållsavfall till återvinning kan öka med 50 procent fram till 2020 vilket samtidigt innebär att hushållens nettokostnader kan bli 50 procent lägre jämfört med om ingenting görs, skriver Vafab bland annat i målbilden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078