23948sdkhjf

NSR säljer NSR Återvinning till Ohlssons AB

Lagstiftningen blir allt mer begränsande för kommunala bolags möjligheter att verka på en konkurrensutsatt marknad. Därför tog den dåvarande styrelsen för NSR AB, under 2011, ett inriktningsbeslut att sälja majoriteten av dotterbolaget NSR Återvinning AB. Under den två år långa processen har NSR:s ägardirektiv förändrats med en tydligare fokusering på det kommunala uppdraget samt att samtliga kommunfullmäktige i de sex ägarkommunerna har godkänt en majoritetsförsäljning av aktierna i NSR Återvinning AB.
NSR Återvinning arbetar med att hjälpa privata företag att hitta lösningar gällande avfallsminimering, sortering och återvinning av avfall. Verksamheten konkurrerar med privata återvinningsföretag men har en unik affärsmodell. Dessutom har NSR Återvinning AB satsat på biogasdrivna insamlingsfordon.

Beslutet kommer inte att medföra några förändringar för NSR Återvinnings kunder och företagets befintliga personal kommer att arbeta vidare enligt nuvarande affärsmodell.

Försäljningsprocessen, som leddes av en extern företagsmäklare, är nu avslutad. NSR Återvinning AB har värderats till cirka 40 miljoner kronor och NSR:s styrelse har beslutat att sälja 51 % av bolaget till Ohlssons AB. NSR Återvinning AB ska fortsätta att utvecklas utifrån sin nuvarande inriktning och ska även framöver bidra till ökad konkurrens.

– Det var viktigt att hitta en lösning som gynnar både NSR AB och NSR Återvinning AB och med fokus på såväl miljönytta som regional utveckling och ekonomi. Styrelsen var helt enig om att Ohlssons AB var det företag som på bästa sätt uppfyllde de samlade kriterierna och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Lana Tihic ordförande i NSR:s styrelse.

Aktieöverlåtelsen kommer ske vid månadsskiftet mars/ april.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063