23948sdkhjf

Återvinningsskåp sprider sig

Återvinningsskåpet EL:IN, utvecklat av Gästrike Återvinnare, har blivit en succé. 1,3 ton gamla batterier, lampor och smått elavfall har samlats in av invånarna i Gästrikland och Älvkarleby kommun under 2012. Nu har en kommun köpt rättigheterna och flera andra planerar att införa återvinningsskåpet under 2013.
- Målet var att öka tillgängligheten för alla att bli av med sitt elavfall, berättar Ulrika Svensson, miljökoordinator på Gästrike Återvinnare. Vi är väldigt glada att andra kommuner också är intresserade av våra kundnära lösningar, det är bra både för miljön och ekonomin, menar hon.
Samtidigt som det fortsätter att komma beställningar från affärer runt om i Gästrike Återvinnares region, har nu flera andra kommuner visat intresse för skåpet. Bland annat så köpte Kinna kommun rättigheterna under 2012.
EL:IN är ett återvinningsskåp som utvecklats av Gästrike Återvinnare. Skåpet placeras ut i matbutiker och den som vill kan återvinna sitt farliga avfall samtidigt som man handlar sina livsmedel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062