23948sdkhjf

Fastighetsägare testar optisk sopsortering

Nu inleds ett test bland 3000 flerbostadshushåll i Stockholm, avseende optisk sopsortering av matavfall.
I början av februari delades gröna plastpåsar ut till 3000 av Stockholmshem och Familjehems hyresgäster i Stockholm. Genom optisk kamerateknik kan påsen sorteras ut på avfallsanläggningen för rötning och bli till biogas.
Bakom initiativet står Trafik- och renhållningsnämnden som uppdragit åt Trafikkontoret att hitta nya lösningar för avfallshantering. Målet är att 40 procent av stockholmarnas matavfall ska samlas in år 2016. Testet kommer att pågå under 2013.
- Vi testar nya alternativ så att även fastigheter som av olika skäl inte kan ha separata matavfallsbehållare ska kunna sortera ut sitt matavfall. Framförallt i äldre bostadsområden med fastigheter som har begränsade utrymmen, kan det vara svårt att få till en matavfallssortering som kräver separata behållare. Då kan optisk sortering vara en bra lösning. Syftet med försöket är att få fram fakta så att vi kan ta ställning till om optisk sortering i framtiden ska ingå som en del i stadens matavfallsinsamling, säger Ulla Hamilton, trafik- och arbetsmarknadsborgarråd i Stockholm, till Fastighetstidningen.
Källa: Fastighetstidningen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078