23948sdkhjf

JTI och Ryssland i biogassamarbete

Institutet för jordbruks- och miljöteknik, JTI, ska inleda vad som kan bli ett flerårigt samarbetsprojekt inom biogas- och energiområdet mellan Sverige och Ryssland.
–Vi har fått en förfrågan om att ingå ett samarbetsavtal för kunskapsöverföring om bland annat biogasproduktion, säger Johan Laurell, sektionschef Miljö på JTI.

Samarbetet har kommit till stånd sedan JTI fått kontakt med institutet Russian Engineering Academy of Management and Agribusiness (RIAMA) och den ryska energimyndigheten, REA.

Steg ett handlar framförallt om att inleda själva samarbetet, och förbereda en andra fas då man ska överföra svensk kompetens, såväl genom utbildning som praktiskt arbete.

–Det kan till exempel bli fråga om att bygga och exportera mobila biogasanläggningar för pilotförsök, säger Johan Laurell.

Projektet handlar även om att öppna dörrar för svenska teknikföretag till den ryska marknaden samt bidra till nätverksbyggande mellan aktörer i de två länderna inom området "grön energi".

Den första fasen av projektet beräknas pågå i ett år, med start i februari 2013. Projektet finansieras av Energimyndigheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.116