23948sdkhjf

Telefonväkteri för rena återvinningsplatser

Mellan klockan 12:00 och 15:00 på torsdageftermiddagen kunde göteborgare prata direkt med vd:n för Förpacknings- och Tidningsinsamlingen,FTI, Kent Carlsson.

Nedskräpningen vid återvinningsplatserna i Göteborg har ökat kraftigt under 2012. Det handlar i första hand om grovsopor och hushållssopor som ställs utanför behållarna, och som absolut inte får lämnas där och som är ett stort problem för såväl FTI som för de kringboende. Telefonväkteriet är ett led i arbetet med att hitta nya angreppsätt för att komma till rätta med problemet.

Tips som kom in under telefonväkteriet rörde i huvudsak problem som finns med bristande information, men också med att fastighetsbolag stängt soprummen där man tidigare kunde lägga grovsopor och hushållsavfall. En som ringde in vill också ha mer information till Pizzerior om att de inte ska använda återvinningsplatserna för sitt avfall.

- Flera av dem som ringt vill ha bättre information om hur de ska göra med hushållsopor och grovsopor, men vi har även fått tips om sådant som vi direkt kan påverka, som bättre informationsskyltar och information på behållarna, säger Kent Carlsson, vd på FTI. Vår ambition är att vi tillsammans med göteborgarna ska kunna få en trygg och trevlig miljö runt våra behållare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063