23948sdkhjf

Massor av nytt

Det händer grejer hela tiden på en livfull redaktion som Recyclings. Vi har just färdigställt nummer tre av Recycling med temat marksanering, farligt avfall och kemikalier. Ett fullspäckat nummer med många spännande artiklar och reportage, som lander på läsarnas skrivbord den 19 mars. Perfekt påskläsning med andra ord.
Vi har också satt programmet för vårens största och viktigaste konferens på avfallsområdet, Recyclingdagen. Som i år firar 10 år. Till konferensen kommer riksdagsledamöter, Miljödepartementet, Naturvårdsverket, forskare och många fler för att prata om dels avfallsutredningen men också om alla de dolda resurser som finns ovan som under jord. För mer info se www.recyclingdagen.se

Vårt största event på Recycling är Återvinningsgalan. För femte året i rad kör vi galan, även denna gång på Nalen. Vi har fått klart med årets konferencier, som är den välkände journalisten och utrikeskorrespondenten Folke Rydén. Dessutom förnyar vi galan med en helt ny kategori; ÅRETS MILJÖINITIATIV.

Vi tar bort en kategori, ÅRETS METALLÅTERVINNARE/SKROTHANTERARE, som får vila något år, kanske kommer den tillbaka. Kul också att vi fått en huvudpartner till galan i år, det är mässan Elmia Avfall & Återvinning, som valt att synas i samband med galan. Dessutom kan jag nämna att vi ser ett stort intresse för galans fortlevnad, nya aktörer vill synas som kategoripartners, och det bevisas inte minst av att två av våra kategoripartners är helt nya, Geesink Norba ocn Elektronikåtervinningsföreningen. Verkligen roligt att de vill synas på Återvinningsgalan. NU kör det hårda arbetet igång med nomineringar och med att bjuda in VIP-kändisar.

Närmast i tid ligger för mig en weekend i Stockholm. Och på onsdag i nästa vecka invigs ett av Europas modernaste avfallskraftvärmeverk Filbornaverket i Helsingborg av energiminister Anna-Karin Hatt. Recycling är naturligtvis på plats. Vi kommer också att bevaka Renare Marks vårmöte i Malmö, och avfallskonferensen på Skansen i Stockholm. Vi är där det sker helt enkelt.

Lagom till vecka 13 reser sedan undertecknad på förtjänad ledighet och till varmare breddgrader för att vara helt utvilad och på alerten när april gör sitt intåg. Med start på easyFairs-mässan Avfall & Återvinning, där vi kommer genomföra ett halvdagsseminarium i form av tre "Heta Stolen"-intervjuer med efterföljande paneldiskussion. Gustav Fridolin, Anders Wijkman och Weine Wiqvist tar plats i stolarna, till paneldiskussion tillkommer dessutom FTI:s vd Kent Carlsson.

Tills vi hörs igen...ha det gott, och hör gärna av er till oss på redaktionen med tips på vad vi ska skriva om eller intressanta företeelser.

Tjing!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062