23948sdkhjf

Hallsberg inviger nytt återbruk

I början av april invigdes en nu friggebod i Hallsberg, där den som önskar kan lämna saker till Röda Korset och Bra&Begagnat.
Friggeboden, som ligger vid entrén till ortens återvinningscentral är ett steg i att minska avfallet och öka möjligheten till återbruk.

–Det är kunden själv som bestämmer. Vill man inte att sakerna används vidare av någon annan åker man direkt vidare till den vanliga återvinningen, säger Peder Karlsson, avdelningschef på Hallsbergs kommun.

Sakerna som lämnas i friggeboden kommer att säljas på Röda Korset och Bra& Begagnat. Överskottet ska gå till välgörande ändamål.

Anders Larsson, verksamhetsansvarig för renhållningen i Kumla säger att det är viktigt att göra det enkelt för konsumenten, dels för att öka motivationen men även för att peka på vilka alternativ det finns.

–Otroligt mycket slängs, helt i onödan. Och det som redan är slängt, får enligt reglerna inte plockas upp. Så det gäller att erbjuda alternativen innan framkomst till containrarna, säger Larsson.

De båda kommunerna Hallsberg och Kumla samarbetar med varandra. Sedan tidigare finns en liknande bod vid ÅVC i Kvarntorp utanför Kumla, kallad Återanvändingshuset. /Nerikes Allehanda
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079