23948sdkhjf

Fyra avfallsminskande projekt prisnominerade

Avfall Sverige har nominerat fyra projekt, som alla syftar till att minska avfallet, till den europeiska utmärkelsen "European Waste Reduction Award".
Projekten arrangerades under "Europa minskar avfallet"-veckan, som pågick under novembermånad 2012. Det är ett EU-projekt som anordnades för fjärde året i rad.
- Avfall Sverige har en vision, om att "det finns inget avfall". Projektet "Europa minskar avfallet" är en viktig del i detta arbete, säger Anna-Carin Gripwall, kommunikationschef på Avfall Sverige.
De nominerade är:
IKEA i Jönköping, som genomförde en kampanj i sin restaurang. Under den veckan minskade matavfallet med 5 procent och det brännbara med 35 procent.
Gästrike Återvinnare, för utställningen ASWR. Sju konstnärer fick i uppdrag att skapa konst från saker som lämnades in på återvinningscentralen. Konstverken ställdes sedan ut på Länsmuseet i Gävle.
Örebro kommun, för skolinformation i kommunen som denna vecka satsade speciellt på avfallslektioner för F-3. Med sång och praktiskt arbete gick de igenom avfallstrappan på elevernas nivå, speciellt vad gäller materialåtervinning.
Föreningen Medveten Konsumtion, genomförde en twitter-kampanj med eko-löften, länkade till en webbplats där intresserade kunde läsa mer om varje löfte och hur det påverkade miljön positivt.
Prisceremonin hålls i Bryssel i juni.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079