23948sdkhjf

USA nästa marknad för svensk miljöentreprenör

Företaget Recycling United lanserar nu sin webbaserade avfallstjänst i USA och återvinner nu konceptet recycla.se på den amerikanska marknaden. Den amerikanska tjänsten heter RecyclingUnited.com, och ska hjälpa företag och privatpersoner över hela USA att hitta rätt avfallshantering.
- Vi vill hjälpa så många som möjligt att hitta miljöriktig återvinning och avfallshantering så enkelt som möjligt. Det handlar helt enkelt om att hjälpa efterfrågan möta utbudet på en marknad som ibland upplevs som svåröverskådlig. Ökad tillgänglighet till olika handlingsalternativ kommer dessutom leda till en totalt ökad återvinning, säger Sebastian Tamm, grundare av recycla.se.
RecyclingUnited.com fungerar precis på samma sätt som den svenska förlagan med den skillnaden att marknaden i USA är något större, uppskattningsvis 60-70 ggr större, enligt företagets bedömningar.
- Det beror naturligtvis på att USA är ett större land, men också på grund av att konsumtionsmönstret ser annorlunda ut båda bland företag och privatpersoner. Mer avfall per person genereras där borta helt enkelt.
Det saknas en fungerande plattform där återvinningsbranschen och övriga företag och aktörer kan mötas i USA. Avsaknaden av en sådan plattform innebär också en stor kunskapsmässig distans mellan parterna i en återvinningstransaktion. Att minska denna distans kommer att öka återvinningen i USA. Det är ett scenario som vi gärna ser blir till verklighet, och en utveckling som vi vet att RecyclingUnited.com kommer att bidra till, säger Carl-Ivar Ahlqvist, partner och vd för RecyclingUnited.com.
Tjänsten är utvecklad av det Göteborgsbaserade företaget Recycling United Scandinavia och är kostnadsfri för alla som vill ha hjälp med återvinning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141