23948sdkhjf

Omstrukturerar för att möta ökad efterfrågan

För att öka kapaciteten och möjliggöra satsning på produktutveckling inom avfallsteknik har styrelsen för Eleiko AB beslutat att omstrukturera bolaget till att ingå som en del i det danska systerbolaget Eldan Recycling A/S.
Både Eleiko och Eldan Recycling ingår i Lifco Group, som ägs av Carl Bennet AB, och har sedan många år starka varumärken inom Lifco Groups affärsområde Environmental Technology. Omstruktureringen innebär att Eleiko kan dra nytta av Eldan Recyclings etablerade organisation för projektering, projektledning, produktion och logistik, samt får ökade möjligheter att fokusera på produktutveckling.
- Detta blir en nystart för företaget, som under flera år försökt möta ökad efterfrågan utan att ha tillräcklig kapacitet. I Eldan Recycling finns flera av de kompetenser som behövs för att ge våra produkter skjuts ut på marknaden samt utveckla nya produkter, säger Mats Hallström, vd för Eleiko.
Eleiko som säljer utrustningar för sophantering för flerfamiljshus och vårdinrättningar kommer att ingå i Eldan Recyclings produktportfölj, som består av maskiner för återvinning av däck, kabel, elektronik etc. Eldan Recycling har egen produktionsanläggning på cirka 5000 kvadratmeter i Faaborg på Fyn i Danmark. Eldan representeras idag genom agenter i över hela världen.
- Produkterna kompletterar varandra med ömsesidig vinning som följd, där Eleiko får ökad kapacitet och Eldan Recycling förstärker sitt produktsortiment med ett väl etablerat varumärke som Eleiko, säger Mats Hallström.
Omstruktureringen innebär att Eleiko flyttar sin befintliga anläggning i Halmstad till Eldan Recycling i Faaborg där produktion, lagerhantering och utveckling kommer att ha sin bas. Ett antal av Eleikos nuvarande medarbetare kommer att anställas i Eldan Recycling inom försäljning, projektering, inköp och montage. Eleiko Montageservice i Stockholm avvecklas. Eleikos åtaganden inom service och montage kommer att fullföljas av den nya organisationen. Dotterbolaget Eleiko AS i Norge berörs inte av omstruktureringen. Omstruktureringen skall vara klar per den 1 september 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094