23948sdkhjf

Samhällsutmaningar i sin projektlinda

Etablering av ett resecentrum anpassade för el-fordon och utveckling av materialsystem för den avfallsfria staden är några av de projekt som fått finansiering av Vinnova genom programmet Utmaningsdriven innovation.
Innovationsmyndigheten har identifierat fyra samhällsutmaningar där Sverige har goda förutsättningar för globalt konkurrenskraftiga lösningar; Informationssamhället 3.0, Hållbara attraktiva städer, Framtidens hälsa och sjukvård och Konkurrenskraftig produktion.

Sammanlagt har 58 projekt fått dela på 28 miljoner kronor för idéutveckling och konstellationsbyggande, som är det första steget i programmet.

Ett område som fått en del av den ekonomiska kakan är ett projekt som handlar om att ta fram materialsystem för den avfallsfria staden baserat på separationsteknik, material och energiflöden kopplat till stadsplanering och logistik.

Ett annat område som också fått ekonomiskt stöd är inom området konkurrenskraftig produktion till ökat materialutnyttjande genom att använda produktionsspill och återvunnet material som produktionsmaterial istället för till deponi eller energikrävande återvinning. /Vinnova
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063